Upp & Ned, Maskerings Tape och överraskningar..

Tänkte ge mig på en uppdatering ,har inte skrivit någonting på länge..

Nu är det klart,.. jag har gjort om lite hemma,. men jag tar det från början.
Hanna Hade ju bestämmt sig för att åka till Göteborg för att träffa familjen, det stod klart att jag inte kunde följa med denna gång pga att jag jobbade, så jag bestämmde mig i ett tidigt skede att - "Nu ska det bli av .. "

Bi har pratat en längre tid om att måla om i hallen, vi kollade på färg för ganska länge sen och bestämmt oss för vilken kombination vi skulle ha , men sen låg det i vila en tid mest pga penga och tidsbrist..
Men som sagt nu jävlar skulle det bli av.

Ville att det skulle bli en överaskning, hon hade påtalat att när hon var borta så skulle jag bry mig om mig själv och bara göra sånt som jag ville typ vara med kompisar osv, jag svarade att - Jo visst , det ska jag göra, men skrattade lite för mig själv när jag tänkte på hur glad (förhoppningsvis) hon skulle bli när hon kom hem och såg hur fint jag gjort, men tid för några kompisar fanns knappt :)

Sagt och gjort, redan samma dag som hon åkte så drog jag iväg och startade min inhandling (hade redan köpt lite i smyg medans hon var hemma ).
Motivationen var på topp och ambitions nivån lite väl högt satt måste jag väll säga så här i efterhand :) återkommer till det.
Inköpslistan blev ganska lång alltifrån spackel, spadar, tape, bänkskivor, färg, rollers, lister, skyddsplast, mattor  m.m... här ska handlas..

Hade siktet inställt på att hinna med kök, hall och vardagsrummet.
Åkte ut för att jaga rätt på Nya bänkskivor till köket (Måndag efter jobbet) , något som skulle visa sig vara svårare än man kan tro, när jag äntligen hittat vilka jag kunde tänka mig skulle passa bra, så kunde jag inte få dem förens på torsdagen ? Inte bra.. men det löste sig. (tacka vet jag konkurenns och munläder)
Redan på Måndag Natt så satt de nya skivorna på platts.
Nu var det hallens tur, började spackla för glatta livet, något jag villigt erkänner att jag inte är så bra på.
Men det var bara att köra på.. har man börjat med någonting så är det ju en fördel om man blir klar också :)

Medans spcklet torkade i hallen så började jag flytta ALLT i stora rummet till mitten av rummet och plasta in golvet och maskera, här måste jag flika in att jag efter denna resa HATAR maskerings-Tape, detta jävulens påfund.. det tar en evighet att maskera, skiten går av, knögglar ihop sig osv osv osv..
Det blir ju inte bättre för att jag inte riktigt är byggd för att varken springa upp och ner på stegar i tid och otid, inte heller sitta på huk är nånting som min kropp gillar särskilt.

Nästa dag blev det inhandling av färg, slipning av hall osv , mer spackling , och så småning om mer MASKERING !!
Jag ska inte gå in på alla detaljer och missöden och strul som hände för varje rum eller etapp, det skulle bli alldeles för mkt att skiva men tro mig att det var mkt.
Hanna visste ju ingenting om att jag var i fullfärd med att förändra halva lägeheten, och varje gång vi pratade i telefon så fick man passa sig för att inte försäga sig, hon kunde tex fråga:
-Vad har du för dig då ?

det man ville svara var ju såklart nånting istil med
-Jo tack jag håller på att slå ihjäl mig varje gång jag ska upp och ner för den här stegjäveln !!!

Men det kunde man ju inte säga, så det blev typ:
-Inte så mkt , kollar på tv ... (allt för att inte avslöja den förvandling som höll på att ta form.)

På det stora hela så måste jag säga att jag är välldigt nöjd med resultatet, även om det var mkt svordommar, träningsverk, och välldigt sena nätter.
Fick bra reaktion från Hanna också när hon kom hem.
-Gud vad fint det är , det känns som ett helt annat rum , och så hemtrevligt, välldigt fint,
sa hon och det måste väll räknas som med berömm godkännt :)
Även om jag hade satt ribban lite väl högt, hann ju inte med allt som jag ville göra mest pga av att jag hade kanske räknat med lite hjälp vilken i princip uteblev helt :)
Det mesta är klart , och resterande saker har vi grejer till hemma så det går att göra när man känner för det.

Får kompletera med bilder på resultatet vid ett senare tillfälle.